SEO (search engine optimization, vagyis keresőoptimalizáció) a honlapok optimalizálását jelenti, ami arra irányul, hogy azok jó helyen jelenjenek meg a Google keresőjében. Természetesen a felhasználókat is figyelembe kell venni ennek során. A SEO aktivitások a kifejezetten a honlapokon végzett, úgynevezett On-site tevékenységek részét képezik. A legfontosabb optimalizációs tényezők közé tartoznak például a következők:

  • kulcsszavak a címben
  • kulcsszavak elhelyezése a honlapon található szövegekben,
  • optimális címek megválasztása (h1, h2, h3),
  • megfelelő belső linkelés az oldalon,
  • meta tagek, leírások és alt szövegek optimalizálása,
  • a honlap betöltődési idejének optimalizálása.

A

linképítés (pozicionálás) olyan tevékenység, melyet a webmesterek vagy az ügynökségek végeznek el annak érdekében, hogy növeljék a honlap láthatóságát a Google keresőben. A linképítés az úgynevezett honlapon kívüli, más névenOff-site aktivitások közé tartozik. A linkek száma és minősége közvetlenül befolyásolja az adott honlap láthatóságát és ez az egyik legfontosabb faktor, melyet a Google algoritmusa figyelembe vesz a besorolásnál.

Olvass tovább!

SEO
Hogyan működik a SEO?

A keresőoptimalizáció, az az a SEO elengedhetetlen, ha szeretnél láthatóvá válni az interneten. Nap mint nap egyre több ember rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal, és ez már ma is több mint hárommilliárd felhasználót jelent világszerte. Ha online is elérhetővé teszed a szolgáltatásaidat, figyelned kell arra, hogy a honlapod jó helyezést érjen el a keresőlistákban, mert egy találhatnak rád a potenciális vásárlók. Elkezdünk egy cikksorozatot, melyben végigvesszük a SEO alapjait és segítünk néhány jótanáccsal abban, hogy te magad is el tudd végezni.

Google Analytics kezdőknek

A weboldaladra érkező forgalom elemzése nélkül nem tudod maradéktalanul kihasználni a SEO-t. Nem tudod a tevékenységed hatásosságát megbecsülni, ha nem elemzed ki az adatokat. A Google Analytics egy ingyenes eszköz, amellyel a beérkező forgalmat különböző szempontok szerint tudod vizsgálni. Az ingyenessége ellenére nagyon komplex. Olvass tovább, ha szeretnéd megtanulni a használatát!

Kezdj el pénzt keresni még ma.
Regisztrálj ingyen